Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
REACTIVITÁTE s. f. Însușirea de a fi reactiv; reacție la o e*******e. ♦ (Fiz.) Mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. ♦ (Chim.) Capacitate a unui atom, a unei molecule sau a unui radical de a participa la o reacție chimică. ♦ (Med.) Proprietate a unui țesut de a reacționa la un stimul oarecare. [Pr.: re-ac-] – Din fr. réactivité.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REACTIVITÁTE f. 1) Caracter reactiv. 2) Capacitate a elementelor chimice de a participa la o reacție. 3) med. Proprietate a unui organism de a reacționa la un stimul sau la e********i mediului. ~ negativă. 4) Mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. /<fr. réactivité
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
REACTIVITÁTE s.f. 1. Însușirea de a fi reactiv; reacție la o e*******e. 2. Mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. ♦ Proprietate a unui organism de a reacționa. [Cf. fr. réactivité].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REACTIVITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi reactiv; reacție la o e*******e. 2. mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. 3. capacitate a unei particule materiale de a participa la o reacție chimică. 4. capacitate a organismului de a reacționa la stimuli din mediul intern sau extern. (< fr. réactivité)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
reactivitáte s. f. (sil. re-ac-), g.-d. art. reactivității
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)