Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
RECONVERSIÚNE, reconversiuni, s. f. Schimbare în proporție de masă a obiectului activității unor întreprinderi sau a unor ramuri industriale ca urmare a trecerii lor de la producția de război la producția de pace. [Pr.: -si-u-] – Din fr. reconversion.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
RECONVERSIÚNE s.f. Adaptare a unor industrii sau a unor ramuri industriale la necesități noi (de pildă adaptarea industriei de război la producția de pace). [Pron. -si-u-. / < fr. reconversion].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
RECONVERSIÚNE s. f. revenire a unor industrii sau ramuri industriale la condițiile economice anterioare. (< fr. reconversion)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
reconversiúne s. f. versiune
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
RECONVERSIÚNE ~i f. Modificare a industriei unei țări ca urmare a trecerii de la producția de război la producția de pace. /<fr. reconversion
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
RECONVÉRSIE (RECONVERSIÚNE) (‹ fr.) Modificare, adaptare a obiectivului activității unor întreprinderi sau a unor ramuri industriale, a forței de muncă etc. la noi necesități (ex. ca urmare a trecerii de la producția de război la producția de pace sau a restrângerii activităților miniere).
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)