Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
REPRESÁLII s. f. pl. Măsuri drastice luate de anumite organe de stat împotriva unor grupuri sociale, ca urmare a săvârșirii, de către acestea, a unor acte de răzvrătire. ♦ Măsuri de constrângere luate de un stat împotriva organelor sau cetățenilor altui stat, ca urmare a săvârșirii de către acel stat a unor acte ilicite față de el sau față de cetățenii lui și spre a-l determina să înceteze astfel de acte. – Din fr. représailles, lat. represalia.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REPRESÁLII f. pl. 1) Măsuri de pedepsire luate de organele de stat împotriva participanților la acte de răzvrătire. 2) Măsuri de constrângere luate de un stat ca răspuns la încălcarea normelor internaționale din partea altui stat. /<fr. représailles, lat. repressalia
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
REPRESÁLII s.f.pl. Măsuri drastice luate de o autoritate de stat pentru a reprima o mișcare sau o acțiune colectivă îndreptată împotriva abuzurilor săvârșite de acea autoritate. ♦ Măsuri luate față de organele și de cetățenii unui stat ca răspuns la măsuri similare luate de acel stat. [< fr. représailles].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REPRESÁLII s. f. pl. 1. măsuri de pedepsire luate de o autoritate de stat împotriva unor grupuri sociale ca urmare a săvârșirii de către acestea a unor acte de răzvrătire. 2. măsuri de constrângere luate de un stat împotriva organelor sau cetățenilor altui stat ca răspuns la măsuri similare luate de acel stat. (< fr. représailles, lat. represalia)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
represálii s. f. pl. (sil. -pre-), art. represáliile (sil. -li-i-)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)