Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
REPREZENTATÍV, -Ă, reprezentativi, -e, adj. 1. (Despre un organ sau un sistem de guvernare) Care reprezintă o colectivitate și acționează în numele ei, fiind constituit prin alegeri. 2. Care (prin însușirile sale) reprezintă, ilustrează epoca, mediul, curentul din care face parte. ♦ (Substantivat, f.) Echipă care reprezintă o asociație sportivă, o țară etc. – Din fr. représentatif.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REPREZENTATÍV, -Ă adj. 1. (Despre o adunare) Ai cărei membri aleși reprezintă o colectivitate și acționează în numele ei. 2. Care reprezintă, ilustrează epoca, curentul etc. din care face parte; ilustrativ. ♦ s.f. Echipă care reprezintă o asociație sportivă, o țară etc. [Cf. fr. représentatif].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REPREZENTATÍV, -Ă adj. 1. (despre o adunare) ai cărei membri aleși reprezintă o colectivitate și acționează în numele ei. 2. care reprezintă, ilustrează epoca, curentul etc. din care face parte. ◊ (s. f.) echipă reprezentând o asociație sportivă, o țară etc. (< fr. représentatif)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
REPREZENTATÍV adj. 1. caracteristic, clasic, specific, tipic. (Un exemplu ~.) 2. (livr.) exponențial. (Un personaj ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
reprezentatív adj. m. (sil. -pre-), pl. reprezentatívi; f. sg. reprezentatívă, pl. reprezentatíve
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
REPREZENTATÍV ~ă (~i, ~e) 1) Care reprezintă; cu proprietatea de a reprezenta. 2) (despre organe sau despre sisteme de guvernare) Care reprezintă o colectivitate și acționează în numele ei. /<fr. représentatif
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)