Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ROTIFÉR, rotifere, s. n. (La pl.) Clasă de viermi acvatici microscopici, cu corpul alungit sau sferic și prevăzut cu cili v*******i puternici, care se învârtesc ca o roată (Rotatoria); (și la sg.) vierme care face parte din această clasă. – Din fr. rotifère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
rotifér s. n., pl. rotifére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ROTIFÉR ~e n. 1) Clasă de viermi inferiori acvatici, cu corpul alungit, având numeroși cili pe partea anterioară, care se rotesc circular, atrăgând hrana spre gură. 2) Vierme din această clasă. /<fr. rotifere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
ROTIFÉRE s.n.pl. Clasă de viermi de apă foarte mici, cu gura înconjurată de cili v*******i; (la sg.) vierme din această clasă. [Sg. rotifer. / < fr. rotifères].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ROTIFÉRE s. n. pl. clasă de viermi nematelminți de apă dulce, foarte mici, cu gura înconjurată de cili v*******i. (< fr. rotifères)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ROTIFÉRE (‹ fr.; {s} lat. rota „roată” + ferre „a purta”) s. n. pl. Nevertebrate acvatice (c. 2.000 de specii), înrudite cu viermii, nesegmentate, pseudocelomate, cu dimensiuni între 0,04-3 mm, cu corpul alungit, cilindric sau sferic, având la partea anterioară una sau două coroane de cili puternici, care se învârtesc ca o roată (Rotatoria), de unde și numele, servind la antrenarea particulelor alimentare spre gură. La partea posterioară au un „picior”, cu care se pot fixa temporar pe suport.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române