Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
RULÁJ, rulaje, s. n. 1. Timpul dintre două încărcături succesive ale unui vagon de marfă de cale ferată, totalizând timpul necesar aducerii, încărcării, transportului, descărcării și manevrelor. 2. Circulație a fondurilor bănești, a mărfurilor etc. – Din fr. roulage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
RULÁJ s.n. 1. Circulație a unui vehicul terestru; (p. ext.) timpul și uzura cât acesta este în circulație. ♦ Deplasare a unui avion pe teren. ♦ Alergarea relaxată și uniformă a cicliștilor și atleților. 2. Timpul scurs între două încărcări succesive ale unui vagon de marfă, de cale ferată. 3. Circulație a fondurilor bănești. [< fr. roulage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
RULÁJ s. n. 1. circulație a unui vehicul terestru; (p. ext.) timpul și uzura cât acesta este în circulație. ◊ deplasare a unui avion pe teren. ◊ alergare relaxată și uniformă a cicliștilor și atleților. 2. timpul scurs între două încărcări succesive ale unui vagon de marfă de cale ferată. 3. circulație a fondurilor bănești. (< fr. roulage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ruláj s. n., pl. ruláje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
RULÁJ ĕ n. 1) Perioadă de timp care se scurge din momentul încărcării unui vagon de marfă până la o nouă încărcare a acestuia. 2) Deplasare a unui avion pe teren. 3) Circulație a mărfurilor sau a fondurilor bănești. /<fr. roulage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)