Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
SCORDOLEÁ s. f. Preparat culinar din nuci pisate și miez de pâine frecate cu usturoi, oțet (sau zeamă de lămâie) și untdelemn. – Din ngr. skordhaliá.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SCORDOLEÁ f. Sos pregătit din nuci presate, cartofi fierți și zdrobiți (sau miez de pâine), la care se adaugă usturoi, zeamă de lămâie (sau oțet) și untdelemn. /<ngr. skordalía
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
scordoleá (-éle), s. f. – Sos tradițional, pe bază de usturoi și nuci. – Mr. (scurdhame). Ngr. σϰορδαλιά, din gr. σϰόροδον „usturoi” (Cihac, II, 697; Gáldi 249), mr., din ngr. σϰορδάμι.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
scordoleá s. f., art. scordoleáua; pl. scordoléle
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)