Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
SELECTÓR, selectoare, s. n. 1. Dispozitiv mecanic sau electric care permite alegerea unui obiect sau a unei direcții anumite dintr-o mulțime de obiecte sau de direcții accesibile dispozitivului. 2. Mașină agricolă alcătuită dintr-o vânturătoare și mai multe site, cu ajutorul căreia se separă semințele de impurități și se sortează pe calități. – Din fr. sélecteur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SELECTÓR s.n. 1. Dispozitiv al aparatelor de radiorecepție care le face selective. ♦ Selector telefonic = mecanism într-o centrală telefonică automată, servind la alegerea liniei care corespunde numărului telefonic cerut. 2. Mașină agricolă folosită la selecționarea și sortarea semințelor pe calități. [Cf. fr. sélecteur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
SELECTÓR s. n. 1. dispozitiv al aparatelor de radiorecepție care le face selective. ♦ ~ telefonic = mecanism într-o centrală telefonică automată la alegerea liniei care corespunde numărului telefonic cerut. 2. mașină agricolă la selectarea și sortarea semințelor pe calități. 3. organ al mecanismelor unei mașini de tricotat care selectează acele în vederea realizării desenelor în tricot. (< fr. sélecteur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
selectór s. n., pl. selectoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
SELECTÓR ~oáre n. 1) Dispozitiv pentru operații de selectare. ◊ ~ telefonic dispozitiv de comutație într-o centrală telefonică automată, care selectează linia cerută de abonat. 2) Mașină agricolă pentru curățarea semințelor de impurități și împărțirea lor pe calități. /<fr. sélecteur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)