Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
SIMULATÓR, simulatoare, s. n. 1. Sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen. 2. Ansamblu de aparate și dispozitive care simulează situațiile posibile într-o activitate, folosit pentru antrenarea și verificarea reacțiilor operatorilor umani. – Din fr. simulateur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SIMULATÓR s.n. Sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen. ♦ Dispozitiv identic cu cel al unui vehicul spațial, în care se efectuează antrenamentele astronauților. [Cf. fr. simulateur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
SIMULATÓR s. n. 1. sistem tehnic destinat rezolvării ecuațiilor care caracterizează un anumit obiect sau fenomen ori funcționarea, evoluția unui aparat. 2. (mil.) aparat care reproduce o situație tactică, servind la instruirea personalului pe timpul aplicațiilor. 3. aparat special pentru a facilita studiul condițiilor de pilotaj al unui avion. ◊ dispozitiv identic cu cel al unui vehicul spațial pentru antrenamentele astronauților. 4. program sau echipament (de calcul) capabil a reprezenta cu ajutorul unui ordinator funcționarea unei mașini, a unui sistem sau fenomen. (< fr. simulateur, engl. simulator)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
SIMULATÓR s. prefăcut, (rar) simulant. (E un ~ ordinar.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
simulatór s. n., pl. simulatoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)