Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TARDIGRÁD, -Ă, tardigrazi, -de, adj., s. n. 1. Adj. (Despre animale) Care merge încet. 2. S. n. (La pl.) Grup de animale nevertebrate, de talie foarte mică, care se deplasează greoi pe picioare (Tardigrada); (și la sg.) animal care face parte din acest grup. – Din fr. tardigrade.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TARDIGRÁD, -Ă adj. (Zool.) Care merge, care se mișcă încet. // s.n.pl. Diviziune a ordinului edentatelor cuprinzând animale cu corp oval, acoperit cu o cuticulă chitinoasă și având mișcări foarte lente. [< fr. tardigrades].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TARDIGRÁD, -Ă I. adj. (despre animale) care merge încet. II. s. n. pl. 1. grup de animale nevertebrate edentate (arahnide) foarte mici, cu corpul oval, acoperit cu o cuticulă chitinoasă, care se deplasează greoi. 2. încrengătură de articulate minuscule care trăiesc în mușchi sau licheni și, mai rar, în apele dulci ori sărate, mișcându-se foarte încet cu ajutorul a patru perechi de picioare scurte, conice, terminate cu gheare. (< fr. tardigrade/s/)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
tardigrád adj. m. (sil. -grad), pl. tardigrázi; f. sg. tardigrádă, pl. tardigráde
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
tardigrád s. n.(sil. -gra-), pl. tardigráde
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TARDIGRÁD ~e n. 1) la pl. Grup de animale acvatice nevertebrate (foarte mici) cu patru perechi de picioare, care se mișcă încet. 2) Animal din acest grup. /<lat. tardigradus, fr. tardigrade
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)