Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
TATUÁ, tatuez, vb. I. Refl. și tranz. A(-și) imprima pe (ori sub) pielea corpului, pe mâini sau pe față diverse inscripții sau desene, cu ajutorul unor împunsături cu materii colorante care nu se pot șterge. [Pr.: -tu-a] – Din fr. tatouer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TATUÁ vb. I. refl., tr. A(-și) imprima pe corp, la suprafața pielii, diferite figuri (în culori) care nu se mai pot șterge. [Pron. -tu-a, p.i. 3,6 -uează, ger. -uând. / < fr. tatouer, cf. engl. tatoo].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TATUÁ vb. refl., tr. a(-și) imprima pe corp, la suprafața pielii, diferite figuri (în culori) care nu se mai pot șterge. (< fr. tatouer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TATUÁ, tatuez, vb. I. Refl. și tranz. A(-și) imprima pe piele diferite figuri cu ajutorul unor împunsături și al unor materii colorante care nu se mai șterg. – Fr. tatouer (<engl.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
tatuá vb. (sil. -tu-a), ind. prez. 1 sg. tatuéz, 3 sg. și pl. tatueáză, 1 pl. tatuăm (sil. -tu-ăm); conj. prez. 3 sg. și pl. tatuéze (sil. -tu-e-); ger. tatuând (sil. -tu-ând)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A TATUÁ ~éz tranz. (desene, litere) A imprima pe pielea corpului prin împunsături de ac, înmuiat într-un colorant special. [Sil. -tu-a] /<fr. tatouer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)