Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TAXIMÉTRU, taximetre, s. n. Automobil care efectuează, contra plată, transporturi de persoane sau de mărfuri, în general în interiorul orașelor, de obicei prevăzut cu un aparat pentru înregistrarea distanței parcurse și a timpului, în vederea fixării sumei de plată; taxi. – Din fr. taximètre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TAXIMÉTRU s.n. 1. Aparat de înregistrare a taxei pentru cursele unui automobil care se închiriază cu ora sau pentru o anumită distanță. 2. Automobil prevăzut cu un aparat care indică prețul unei curse, potrivit înregistrării distanței parcurse; taxi. [< fr. taximètre].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TAXIMÉTRU s. n. 1. aparat de înregistrare a taxei pentru cursele unui autovehicul care se închiriază cu ora sau pentru o anumită distanță. 2. autovehicul cu un astfel de aparat; taxi2. (< fr. taximètre)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TAXIMÉTRU, taximetre, s. n. Automobil de piață prevăzut de obicei cu un aparat pentru înregistrarea sumei de plată (în raport cu distanța parcursă). – Fr. taximètre (<gr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
TAXIMÉTRU s. taxi.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
taximétru s. n. (sil. -tru), art. taximétrul; pl. taximétre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TAXIMÉTRU ~e n. 1) Aparat pentru înregistrarea sumei de plată, potrivit distanței parcurse într-un taxi. 2) Automobil confortabil, prevăzut cu un contor care indică taxa, folosit pentru transportul de pasageri; taxi. [Sil. -me-tru] /<fr. taximetre
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)