Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TERMINÁL, -Ă, terminali, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care se află la extremitate, la capăt, la vârf. 2. S. n. Stație de radioreleu, componentă a unei rețele de radiorelee. 3. S. n. Dispozitiv de intrare sau ieșire cuplat cu calculatorul (2); display video, imprimator. 4. S. n. Element de conectare al componentelor electronice. – Din fr. terminal, lat. terminalis.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TERMINÁL, -Ă adj. Care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. // s.n. 1. Partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. Instalație care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator electronic. [Cf. fr. terminal, it. terminale, lat. terminalis].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TERMINÁL, -Ă I. adj. care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. II. s. n. 1. partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. (inform.) echipament care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator. 3. punct final al legăturilor cu un aeroport într-un oraș; stație-terminus pentru încărcarea și descărcarea containerelor. ◊ aerogară, punct de sosire sau de plecare a pasagerilor. 4. ansamblu de rezervoare și de pompe, depozit de produse petroliere, situate la extremitatea unei pipe-line. (< fr. terminal, lat. terminalis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TERMINÁL adj., s. 1. adj. v. extrem. 2. s. display, imprimator, video.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
terminál adj. m., pl. termináli; f. sg. terminálă, pl. terminále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TERMINÁL1 ~ă (~i, ~e) 1) Care constituie ultimul element; de la capăt. Punct ~. 2) Care se dezvoltă la capăt; dispus la vârf. Flori ~e. /<fr. terminal, lat. terminalis
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
TERMINÁL2 ~i m. 1) Parte extremă a unui organ sau a unei instalații. 2) (la calculatorul electronic) Instalație care servește pentru introducerea datelor și citirea rezultatelor. /<fr. terminal, lat. terminalis
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)