Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TESTÉR, testere, s. n. 1. Aparat care, introdus în gaura de sondă cu ajutorul garniturii de prăjini de foraj, permite recoltarea unor probe de fluid din straturi posibil saturate cu hidrocarburi, în vederea unor analize. 2. (P. gener.) Orice aparat, dispozitiv care servește testărilor. – Din fr., engl. tester.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TÉSTER s.n. Aparat, dispozitiv de încercare, de probă. ♦ Aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din strate a unor probe de fluid pentru analize; probator de strate. [< engl., fr. tester].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TÉSTER I. s. n. 1. aparat, dispozitiv pentru testări. 2. aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din straturi a unor probe de fluid sau populație servind la încrucișări cu diferite alte genotipuri, în scopul determinării capacității de combinare a acestora. (< engl., fr. tester)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
téster s. n., pl. téstere
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TÉSTER ~e n. 1) Aparat pentru teste; probator. 2) Aparat pentru extragerea din sonde a unor probe de fluid în vederea estimării producției petroliere; probator de strate. /<fr., engl. tester
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)