Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TOBOGÁN, tobogane, s. n. 1. Construcție în formă de plan înclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca ușor și care servește ca mijloc de distracție (sportivă). 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. – Din fr. toboggan.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TOBOGÁN s.n. 1. Instalație (de sport și pentru amuzament) constând dintr-un plan înclinat cu un jgheab pe care se alunecă ușor. 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport, cu viteză mică, a unor materiale, piese etc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr., engl. toboggan < cuv. indian din Canada].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TOBOGÁN s. n. 1. instalație (pentru sport și amuzament) constând dintr-un plan înclinat ca un jgheab pe care se alunecă ușor. 2. jgheab înclinat drept mijloc de transport, cu viteză mică, a unor materiale, piese etc. (< fr. toboggan)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
tobogán / topogán s. n., pl. tobogáne / topogáne
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută şi adăugită | Permalink
tobogán s. n., pl. tobogáne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TOBOGÁN ~e n. 1) Instalație constând dintr-o pistă înclinată, cu margini ridicate, pe care se alunecă ușor, servind ca distracție pentru copii. 2) Jgheab înclinat folosit ca mijloc de transport de la un nivel la altul a unor materiale. /<fr. toboggan
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)