Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TONÁJ, tonaje, s. n. Masă sau greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Spec. Capacitate a unei nave exprimată în tone-registru. ♦ Spec. Greutate a unui tren sau a unui autocamion exprimată în tone. ♦ Spec. Greutate maximă de încărcătură pe care o poate suporta un vagon sau un autocamion. – Din fr. tonnage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TONÁJ s.n. Masă, greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Capacitatea unei nave, exprimată în tone-registru. ♦ Greutatea maximă a încărcăturii pe care o poate transporta un vehicul (vagon, autocamion). [< fr. tonnage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TONÁJ s. n. 1. masă, greutate a unui corp exprimată în tone. 2. capacitatea totală de încărcare a unei nave, exprimată în tone- registru. ◊ greutatea maximă a încărcăturii pe care o poate suporta un vagon, un autocamion. (< fr. tonnage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TONÁJ s. încărcătură. (Ce ~ are acest autocamion?)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
tonáj s. n., pl. tonáje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TONÁJ ~e n. 1) Greutate a unui corp, exprimată în tone. 2) Capacitate de transport a unei nave, exprimată în tone-registru. 3) Capacitate volumetrică a unei nave, exprimată în tone de apă dezlocuită. 4) Greutate maximă pe care o poate transporta un vehicul. /<fr. tonage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)