TRAGICOMEDÍE, tragicomedii, s. f. 1. Specie a genului dramatic cu subiect patetic, în care conflictele fundamentale, grave, profunde, însoțite de unele incidente comice, sunt rezolvate printr-un deznodământ fericit. 2. Fig. Întâmplare care prezintă un amestec de elemente tragice și elemente comice. – Din fr. tragi-comédie, lat. tragicomoedia.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TRAGICOMEDÍE s.f. 1. Operă dramatică în care elementele tragice sunt îmbinate cu cele comice, având însă un deznodământ fericit. 2. (Fig.) Întâmplare care prezintă un amestec de elemente serioase și hazlii. [Gen. -iei. / cf. fr. tragi-comédie, it. tragicommedia, lat. tragicomoedia].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TRAGICOMEDÍE s. f. 1. operă dramatică în care elementele tragice se îmbină cu incidente comice, având un deznodământ fericit. 2. (fig.) întâmplare care prezintă un amestec de elemente serioase și hazlii. (< fr. tragi-comédie, lat. tragicomoedia)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
tragicomedíe s. f. comedie
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TRAGICOMEDÍE ~i f. 1) Operă dramatică în care tragicul și comicul se îmbină (deznodământul fiind fericit). 2) Întâmplare în care elementele triste se împletesc cu cele vesele. [G.-D. tragicomediei] /<fr. tragi-comédie, lat. tragicomoedia
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink