Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
TRANSBORDÁ, transbordez, vb. I. 1. Tranz. A transporta mărfurile sau oamenii dintr-un tren în altul sau de pe o navă pe alta (continuând călătoria). ♦ A trece, cu ajutorul unui transbordor (1) vagoanele sau locomotiva unui tren de pe o linie pe alta, când cele două linii nu au legătură directă. ♦ Intranz. A schimba trenul sau alt vehicul când circulația pe un drum s-a întrerupt într-un anumit loc. – Din fr. transborder.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TRANSBORDÁ vb. I. tr. A trece (călători, mărfuri etc.) dintr-un vehicul în altul. ♦ A trece cu un transbordor un vehicul terestru de pe calea lui pe altă cale cu care nu are legătură directă. [< fr. transborder].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TRANSBORDÁ vb. I. tr. a trece călători, mărfuri dintr-un vapor, tren etc. în altul. ◊ a trece ca un transbordor un vehicul terestru de pe calea lui pe altă cale cu care nu are legătură directă. II. intr. a schimba trenul sau alt vehicul. (< fr. transborder)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
transbordá vb. (sil. mf. trans-), ind. prez. 1 sg. transbordéz, 3 sg. și pl. transbordeáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A TRANSBORDÁ ~éz 1. tranz. 1) (călători, mărfuri, încărcături) A trece dintr-un vehicul în altul. 2) (locomotive, vagoane) A trece de pe o linie pe alta (cu ajutorul unui transbordor). 2. intranz. rar A schimba vehiculul în cursul unei călătorii. [Sil. trans-bor-] /<fr. transborder
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)