Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
TRANSFERÁ, transfér, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) muta (cu serviciul) de la o instituție la alta, fără desfacerea contractului de muncă (cu consimțământul sau la cererea salariatului). ♦ A (se) muta la alt club sportiv, la altă echipă. ♦ Tranz. A transmite (un act, un drept etc.) de la cineva la altcineva. 2. Tranz. A face un schimb, o trecere de energie, de căldură etc. de la un sistem la altul. – Din fr. transférer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TRANSFERÁ vb. I. tr., refl. A (se) muta dintr-o localitate în alta sau de la o instituție la alta, fără desfacerea contractului de muncă. ♦ tr. A transmite, a trece dintr-o stare sau dintr-o parte în alta (un lucru, un drept etc.). [P.i. transfér, 3,6 -ră, conj. -re. / < fr. transférer, cf. lat. transferre].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TRANSFERÁ vb. I. tr., refl. a (se) muta (cu serviciul) de la o instituție la alta, fără desfacerea contractului de muncă. II. tr. a transmite, a trece dintr-o stare sau dintr-o parte în alta (un lucru, un drept etc.). ◊ (cont.) a face să treacă o sumă dintr-un cont în altul, prin virament. (< fr. transférer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TRANSFERÁ vb. 1. v. muta. 2. v. transmite.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
transferá vb. (sil. mf. trans-), ind. prez. 1 sg. transfér, 3 sg. și pl. transféră
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A SE TRANSFERÁ mă transfér intranz. A trece de la un loc de lucru la altul; a se muta. /<fr. transférer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
A TRANSFERÁ transfér tranz. 1) A face să se transfere. 2) (sume de bani, drepturi) A face să treacă de la o persoană sau de la o instituție la alta. 3) (energii) A face să treacă de la un generator la un receptor. [Sil. trans-fe-] /<fr. transférer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)