Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TRICOPTÉR, tricoptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte caracterizate prin aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve trăiesc în apă și își construiesc un fel de căsuțe, cilindrice sau conice, din resturi vegetale, nisip și pietricele; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. tricoptères.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
tricoptér s. n., pl. (sil. mf. -pte-) tricoptére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TRICOPTÉR ~e n. 1) la pl. Ordin de insecte cu aripile mari, membranoase și acoperite cu peri mici. 2) Insectă din acest ordin. [Sil. -co-pter] /<fr. trichoptere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
TRICOPTÉRE s.n.pl. Ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve duc viață acvatică, construindu-și un fel de căsuțe cilindrice sau conice din resturi vegetale, nisip și pietricele; (la sg.) insectă din acest ordin. [Sg. tricopter. / < fr. trichoptères].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TRICOPTÉRE s. n. pl. ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve acvatice își construiesc un fel de căsuțe tubulare din nisip, resturi vegetale etc. (< fr. trichoptères)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)