Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
VIRÁJ, viraje, s. n. 1. Faptul de a vira, de a(-și) schimba direcția de mers; cotire. ♦ Porțiune curbă de șosea cu rază de curbură mică. 2. (Chim.) Schimbare a culorii unei substanțe cu ajutorul unui reactiv; schimbare a culorii unui pozitiv fotografic. [Pl. și: virajuri.Var.: (rar) virágiu s. n.] – Din fr. virage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
VIRÁJ s.n. 1. Faptul de a vira; cotire, ocolire. ♦ Porțiune de șosea în curbă, cu curbură foarte mică. ♦ Evoluție a unui avion pe o traiectorie curbilinie orizontală. 2. (Chim.) Schimbarea culorii unei substanțe; schimbarea culorii unui pozitiv fotografic. [Pl. -je, -juri, var. viragiu s.n. / < fr. virage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
VIRÁJ s. n. 1. faptul de a vira (1). 2. porțiune, curbă de șosea cu curbură foarte mică. 3. evoluție a unui avion pe o traiectorie curbă în plan orizontal. 4. schimbare a culorii unei substanțe, a unui pozitiv fotografic. (< fr. virage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
VIRÁJ s. 1. v. cotire. 2. v. curbă.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
viráj s. n., pl. viráje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
VIRÁJ ~e n. 1) Mișcare a unui vehicul care își schimbă (brusc) direcția. 2) Loc unde se face o schimbare de direcție; cotitură; cot. 3) chim. Schimbare a culorii unui indicator ca semn al sfârșitului unei reacții. 4) Transformare chimică pe care o suferă imaginea fotografică. /<fr. viraje
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române